Η σύζυγος του φυλακισμένου Μπέρναρντ Μέιντοφ, ο οποίος καταδικάστηκε για μία από τις μεγαλύτερες απάτες όλων των εποχών στις ΗΠΑ, ύψους 65 δισ. δολαρίων, ανέφερε ότι και οι δύο αποπειράθηκαν να διαπράξουν αυτοκτονία έπειτα από την αποκάλυψη του σκανδάλου.   Η Ρουθ Μέιντοφ, σε δηλώσεις της στην εκπομπή «60 minutes», τις οποίες δημοσιεύει το BBC, δήλωσε ότι εκίνη και ο σύζυγός της πήραν μεγάλο αριθμό χαπιών την Πρωτοχρονιά του 2008. «Δεν ξέρω σε ποιον ανήκε η ιδέα, αλλά αποφασίσαμε να δώσουμε τέλος στις ζωές μας, αφού αυτό που μας συνεβαινε ήταν τρομερό» είπε.  

Ο Μπέρναρντ Μέιντοφ εκτίει ποινή φυλάκισης 150 ετών και καταδικάστηκε το 2009.

Η σύζυγος Μέιντοφ επεσήμανε στην εκπομπή του CBS, ότι δεν συνδύασε το κοκτέιλ χαπιών με αλκοόλ, προσθέτοντας ότι ανάμεσα στα χάπια ήταν το Ambien  και το Klonopin. «Πήραμε τα χάπια αλλά ξυπνήσαμε το επόμενο πρωινό. Παρά την κακή κατάσταση στην οποία βρισκόμασταν, είμαι χαρούμενη που τελικά, επιβιώσαμε».

Η εκπομπή θα μεταδοθεί από το αμερικανικό δίκτυο στις 30 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι η απάτη-μαμούθ με τις περιβόητες «πυραμίδες», ύψος 65 δισ. δολαρίων, άρχισε από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 και στέρησε από πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων υψηλά ποσά των καταθέσεών τους.Β.Β.