Οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν σήμερα στην Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν, σε μία βάση του ΝΑΤΟ την οποία διαχειρίζεται ο αμερικανικός στρατός, σύμφωνα με την αστυνομία.  "Η επίθεση εναντίον της Περιφερειακής Ομάδας Ανοικοδόμησης (EPR) της Κανταχάρ συνεχίζεται από διαφορετικές κατευθύνσεις. Μέχρι στιγμής έχουν ακουστεί τουλάχιστον πέντε εκρήξεις, όμως δεν γνωρίζουμε αν γι' αυτές ευθύνονται οι Ταλιμπάν ή οι φρουροί της EPR", δήλωσε ένας εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου μετάδωσε ότι άκουσε πυροβολισμούς και εκρήξεις, ενώ πρόσθεσε ότι οι δρόμοι που οδηγούν προς τη βάση της EPR έχουν κλείσει. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ένοπλοι έχουν λάβει θέση σε στέγες σπιτιών γύρω από την EPR.

Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Κάρι Γιούσουφ Αχμάντι, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. "Μία ομάδα ανδρών μας επιτέθηκαν εναντίον της βάσης της EPR στην Κανταχάρ, καθώς και στα γειτονικά γραφεία της NDS (της αφγανικής υπηρεσίας πληροφοριών). Πρόκειται για καμικάζι", δήλωσε.

Πάντως ο εκπρόσωπος της NDS στην Καμπούλ Λουφτουλάχ Μάσαλ επεσήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αυτή την επίθεση.