Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι ενθαρρυντικά τα στοιχεία που δείχνουν ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το τρίτο τρίμηνο του 2011, σημειώνοντας ωστόσο ότι χρειάζεται ταχύτερη επέκταση για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομίας.
"Βρισκόμαστε, παρ' όλα αυτά, σε μια εύθραυστη στιγμή στην παγκόσμια οικονομία και δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε ο,τιδήποτε θα υπονόμευε την οικονομική μας ανάκαμψη", δηλώνει η επικεφαλής των οικονομικών συμβούλων του Λευκού Οίκου Κάταριν Έιμπραχαμ σε ανακοίνωση.

Τα στοιχεία αυτά "υπογραμμίζουν την ανάγκη για την εφαρμογή μιας εξισορροπημένης προσέγγισης για τη μείωση του ελλείμματος με τη σταδιακή εισαγωγή δημοσιονομικών περικοπών και τη δημιουργία εμπιστοσύνης και μας επιτρέπουν να ζήσουμε βάσει των δυνατοτήτων μας χωρίς να υπονομεύσουμε τη μελλοντική ανάπτυξη", σημειώνει.

Η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ ενισχύθηκε σαφώς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σύμφωνα με την πρώτη επίσημη εκτίμηση για το αμερικανικό ΑΕΠ κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στην Ουάσινγκτον.

Από τον Ιούλιο ως το Σεπτέμβριο, το αμερικανικό ΑΕΠ σημείωσε σε ετήσια βάση αύξηση 2,5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αναφέρει το υπουργείο Εμπορίου σε ανακοίνωσή του.