Ένα αγόρι 13 ετών ανασύρθηκε σήμερα ζωντανό από τα συντρίμμια, σχεδόν 108 ώρες μετά το σεισμό 7,2 βαθμών που έπληξε την ανατολική Τουρκία την Κυριακή και το έθαψε κάτω από μια πολυκατοικία που κατέρρευσε, μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ. Ο έφηβος είναι τραυματισμένος και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή.

Μερικές ώρες νωρίτερα, δύο νέοι άνδρες, 18 και 19 ετών, ανασύρθηκαν επίσης ζωντανοί από συντρίμμια κτιρίων στην Έρτζις, μια πόλη στην επαρχία Βαν η οποία είναι από τις βαρύτερα πληγείσες, μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα. Και οι δύο είχαν αφυδατωθεί και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Ο απολογισμός των νεκρών του σεισμού αυξήθηκε σε 550, ενώ οι τραυματίες είναι περίπου 2.300, ανέφερε το Ανατολή, επικαλούμενο αξιωματούχους.

Στην περιοχή πέφτει χιονόνερο, κάτι που επιδείνωσε ακόμα περισσότερο την κατάσταση για τους επιζώντες, πολλοί εκ των οποίων αναμένουν να φθάσουν σκηνές ώστε να αποκτήσουν ένα προσωρινό κατάλυμα. Ο σεισμός κατέστρεψε σχεδόν 2.300 σπίτια στην περιοχή που γειτνιάζει με το Ιράν και στην οποία κατοικούν κυρίως Κούρδοι.