Η σερβική αστυνομία συνέλαβε σήμερα 17 άτομα στο Σαντζάκ, περιοχή της νοτιοδυτικής Σερβίας όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι, μετά τη χθεσινή επίθεση από σέρβο ισλαμιστή εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στο Σαράγεβο της γειτονικής Βοσνίας.

Ο σέρβος υπουργός Εσωτερικών Ιβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ ότι η αστυνομία πραγματοποίησε το πρωί επιχείρηση που είχε στόχο ουαχαμπίτες ισλαμιστές στον τομέα του Νόβι Παζάρ, της Σιένιτσα και του Τουτίν, στην περιοχή Σαντζάκ όπου ζουν πολλοί βόσνιοι μουσουλμάνοι.

 

«Στο πλαίσιο της επιχείρησης αυτής συνελήφθησαν 17 άτομα, μεταξύ των οποίων μία Βόσνια», δήλωσε ο διοικητής της σερβικής αστυνομίας Μίλοραντ Βέλιοβιτς στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Β92.

 
Στη διάρκεια της επιχείρησης αυτής κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, CD, κάρτες κινητών τηλεφώνων και βιβλία", τόνισε ο Ντάτσιτς.


Ενας άνδρας άνοιξε χθες πυρ έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Σαράγεβο. Ο δράστης τραυματίσθηκε από πυρά ελεύθερου σκοπευτή της αστυνομίας και συνελήφθη. Πρόκειται για τον 23χρονο Μέβλιντ Γιασάρεβιτς, ουαχαμπίτη ισλαμιστή από το Νόβι Παζάρ του Σαντζάκ.

Σύμφωνα με τον Βέλιοβιτς, όλοι οι συλληφθέντες έχουν σχέση με τον Γιασάρεβιτς.