Τέσσερις Ισλαμιστές αντάρτες σκοτώθηκαν σήμερα, Κυριακή, σε επιδρομή αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην περιοχή όπου ζουν οι φυλές στο βορειοδυτικό Πακιστάν, που αποτελεί «θερμοκήπιο» μελών των Ταλιμπάν και της Αλ-Κάιντα, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν Πακιστανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας.  
Το αεροσκάφος έπληξε με δύο πυραύλους όχημα που κατευθυνόταν σε χωριό κοντά στη Ντάτα Χελ, μια τοποθεσία που βρίσκεται 30 χλμ. από τη Μιρανσάχ, τη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής του Βορείου Ουαζιριστάν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
«Το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτόξευσε δύο πυραύλους, τέσσερις αντάρτες σκοτώθηκαν κατά την επίθεση», δήλωσε πηγή που δεν διευκρίνισε την ταυτότητα των θυμάτων.


Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της CIA, που έχουν τη βάση τους στο Αφγανιστάν, πραγματοποιούν συχνά περιπολίες στις περιοχές όπου ζουν οι φυλές του Πακιστάν, με στόχο τον εντοπισμό Πακιστανών και Αφγανών Ταλιμπάν ή μελών της Αλ Κάιντα.
Οι επιχειρήσεις αυτές άρχισαν το 2004 και εντάθηκαν την τελευταία τριετία με τουλάχιστον 220 επιθέσεις από τον Αύγουστο του 2008, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.


Το Ισλαμαμπάντ εκτιμά ότι στις αεροπορικές αυτές επιδρομές για τη συγκεκριμένη περίοδο τουλάχιστον 1.700 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, στη πλειοψηφία τους ισλαμιστές αντάρτες. Σύμφωνα με δυτικά ινστιτούτα, 1700 έως 2.400 είναι οι νεκροί από το 2004.