Τα επτά δισεκατομμύρια θα φτάσει ο παγκόσμιος πληθυσμός στις 31 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ. Πόσο μεγάλο είναι το συγκεκριμένο μέγεθος; Ας το δούμε με τελείως διαφορετικά κριτήρια, που καταδεικνύουν εντυπωσιακά μεγέθη!  -Πριν από περίπου επτά δισεκατομμύρια δευτερόλεπτα, βρισκόμασταν στο έτος 1789. 

-Εάν κάποιος περπατήσει επτά δισεκατομμύρια βήματα πάνω στη Γη, σε ευθεία και με άνοιγμα βήματος 60 εκατοστά, θα περπατήσει γύρω από τον πλανήτη τουλάχιστον 106 φορές. 

-Εάν μία δαχτυλήθρα χωράει 2 ml νερό, επτά δισ. από αυτές χωρούν το νερό τουλάχιστον πέντε πισινών, ολυμπιακών μεγεθών. 

-Αν όλοι οι άνθρωποι σχημάτιζαν μία ευθεία γραμμή, τοποθετημένοι κατά μήκος, θα μπορούσαν να φτάσουν το 1/14 της απόστασης προς τον Ήλιο ή 27 φορές την απόσταση από τη Γη ως το φεγγάρι. 

-Επτά εκατομμύρια μυρμήγκια ζυγίζουν 23 τόνους. Σημειώνεται ότι το 1999, ο παγκόσμιος πληθυσμός άγγιξε τα 6 δισ. Αν κάποιος μετρήσει έναν-έναν τους αριθμούς από τα έξι έως τα επτά δισ., θα χρειαστεί τρεις δεκαετίες!

Tέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, έως το 2050 ο πληθυσμός της Γης θα φτάσει τα 9,3 δισ., ενώ μέχρι το 2100 θα ξεπεράσει τα 10. Αυτό θα πει, κυριολεκτικά, «θα χαθεί το μέτρημα»! 

Πηγή: CNN   


Επιμέλεια: Βαγγέλης Βιτζηλαίος 
TAGS