Φόβους για τη ζωή του εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός της Λιβύης, Αλ Μπαγντάντι αλ Μαχμούντι, που βρίσκεται φυλακισμένος στην Τυνησία, διότι μετά το θάνατο του πρώην ηγέτη της Λιβύης, Μουάμαρ Καντάφι, είναι ο μοναδικός που "κατέχει μυστικά του λιβυκού κράτους", όπως δήλωσε ο τυνήσιος δικηγόρος του Μαμπρούκ Κουρσίντ.  "Μετά το θάνατο του Μουάμαρ Καντάφι, ο αλ Μαχμούντι είναι ο μοναδικός που κατέχει μυστικά του λιβυκού κράτους και έχει γίνει πολύτιμη λεία για τις μυστικές υπηρεσίες", δήλωσε ο Κουρσίντ σε συνέντευξη Τύπου από την Τύνιδα. 

"Ο αλ Μπαγντάντι αλ Μαχμούντι κάνει έκκληση για βοήθεια γιατί φοβάται για τη ζωή του. Γίνεται μια προσπάθεια (από τις αρχές της Λιβύης) να επηρεάσουν τη δικαιοσύνη της Τυνησίας", πρόσθεσε. 

Ο πρώην πρωθυπουργος της Λιβύης συνελήφθη στις 21 Σεπτεμβρίου στην Τυνησία και εδώ και ένα μήνα κρατείται σε φυλακή κοντά στην Τύνιδα. 

Η δικαιοσύνη της χώρας αποφάσισε την Πέμπτη να τον αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους εν αναμονή της εκδίκασης του αιτήματος έκδοσής του στις 22 Νοεμβρίου. Παρόλα αυτά ο αλ Μαχμούντι παραμένει στη φυλακή.
TAGS