Συνάντηση στη Γαλλία προγραμματίζουν για την Τετάρτη ο πρόεδρος της Γαλλίας και προεδρεύων G20, Νικολά Σαρκοζί, με τον πρόεδρο της Κίνας, Χου Τζιντάο. Η συνάντηση, όπως αναφέρει το Dow Jones, θα γίνει με αφορμή την επικείμενη σύνοδο της G20 που θα πραγματοποιηθεί στη Νίκαια της Γαλλίας την Πέμπτη και την Παρασκευή. 

Την περασμένη εβδομάδα, αμέσως μετά τη λήξη της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Σαρκοζί επικοινώνησε με τον Κινέζο πρόεδρο σχετικά με τη πιθανή χρηματοδότηση εκ μέρους και της Κίνας του ευρωπαϊκού σχεδίου.

Ο Σαρκοζί θα έχει κατ’ιδίαν χωριστές συναντήσεις με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα το πρωί της Πέμπτης στις Κάννες πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου της G20. 

Στο επίκεντρο των συνομιλιών του προέδρου των ΗΠΑ με τους ηγέτες Γαλλίας και Γερμανίας θα βρεθεί η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη υπό το φως των αποφάσεων που ελήφθησαν στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. Κατά τη Σύνοδο της G20 οι ΗΠΑ θα ζητήσουν να ενημερωθούν λεπτομερώς για τη συμφωνία και τον τρόπο εφαρμογής της.

Πηγή: in.gr