Χωρίς αισθήσεις και ζυγίζοντας μόλις 8 κιλά μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο Raleigh του Beckeley στην West Virginia στις ΗΠΑ ένα κορίτσι 6 ετών!

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν αργά το βράδυ της  Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) στην 41χρονη μητέρα του παιδιού  Sabrina Smith και την 30χρονη συγκάτοικό της και φερόμενη και ως νταντά του μικρού κοριτσιού Amanda Wills. Σημειώνεται πως 8 κιλά αντιστοιχούν σε ένα παιδάκι που έχει συμπληρώσει το πρώτο έτος της ζωής του.

“Τι θα πείτε στα άλλα μέλη της οικογένειάς σας”, ρώτησαν οι δημοσιογράφοι την μητέρα. Και η απάντηση ήταν: “Είμαι αθώα! Υπάρχει παρανόηση! Αγαπώ τα παιδιά μου, θέλω το καλό τους και θέλω να τα πάρω ξανά μαζί μου”. Στο σπίτι  της Smith μεγάλωναν άλλα πέντε παιδιά, που πλέον η Πολιτεία φροντίζει για την αναδοχή τους από κατάλληλες οικογένειες.

H Smith και η Wills βρίσκονται ήδη στη φυλακή South Regional και αντιμετωπίζουν κατηγορίες που ξεκινούν από την παιδική κακοποίηση έως την εκ προθέσεως απόπειρα δολοφονίας ανηλίκου ενώ η εγγύηση για κάθε μια από αυτές έχει οριστεί σε μισό εκατομμύριο δολάρια.

Το άτυχο 6χρονο κορίτσι, που είχε φτάσει σε αυτήν την κατάσταση επειδή ουσιαστικά δεν τρεφόταν, καθώς μητέρα και νταντά του είχαν απαγορεύσει να επισκέπτεται την κουζίνα, βρίσκεται ήδη εκτός κινδύνου και μια άλλη οικογένεια προσπαθεί να τον βοηθήσει να σταθεί και ψυχολογικά στα πόδια του.