Ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, Ουμπέρτο Μπόσι, μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε απόψε ότι "αύριο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρόκειται να μεταβεί στην διάσκεψη του G20 στις Κάννες με ένα συγκεκριμένο διάταγμα που θα περιέχει τα μέτρα που ζητήθηκαν από τους ευρωπαίους εταίρους πριν από μία εβδομάδα".
Το συγκεκριμένο κυβερνητικό διάταγμα, πρόκειται να εκδοθεί αμέσως μετά το πέρας του έκτακτου κυβερνητικού συμβουλίου που έχει προγραμματισθεί να ξεκινήσει στις 20:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδος). Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, "η συνεδρίαση για τον λεπτομερή καθορισμό των μέτρων, ξεπέρασε, έως τώρα τις πέντε ώρες".

Στο μεταξύ εκπρόσωποι του κεντρώου "τρίτου πόλου", μετέβησαν στο μέγαρο Κυρηνάλιο, για συνομιλίες με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, στα πλαίσια του κύκλου επαφών, με κύριο θέμα την οικονομική κρίση και την πολιτική σταθερότητα, που αποφάσισε να αρχίσει ο Ιταλός Πρόεδρος. 

Ο δε επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, ευχαρίστησε τον Ναπολιτάνο για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία και για την προσωπική του προσπάθεια και στράτευση υπέρ της χώρας τονίζοντας, παράλληλα, ότι "η σιωπή της κυβέρνησης και η έλλειψη σαφούς προσανατολισμού της, προκαλεί μεγάλη ανησυχία".