Η εφημερίδα της Δανίας Jyllands-Posten, διάσημη για τη δημοσίευση των αμφιλεγόμενων γελοιογραφιών του Μωάμεθ, εξέφρασε σήμερα την αλληλεγγύη της προς τη γαλλική σατυρική εφημερίδα Charlie Hebdo, που έπεσε θύμα εγκληματικού εμπρησμού πριν από την κυκλοφορία ενός φύλλου που είχε μετονομαστεί σε Charia Hebdo. 
"Έστειλα σήμερα ένα μήνυμα συμπάθειας προς τον διευθυντή και τον αρχισυντάκτη του Charlie Hebdo", δήλωσε ο Λαρς Μινχ, διευθυντής του ομίλου μέσων μαζικής ενημέρωσης στον οποίο ανήκει η Jyllands-Posten, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας. 

"Θυμάμαι πολύ ξεκάθαρα τις αντιδράσεις που και εμείς οι ίδιοι δεχτήκαμε μετά την υπόθεση με τις γελοιογραφίες του Μωάμεθ. Είναι πολύ σημαντικό να μην αισθάνονται μόνοι σε αυτήν την κατάσταση", πρόσθεσε. 

Η γαλλική εβδομαδιαία εφημερίδα Charlie Hebdo έπεσε θύμα εγκληματικού εμπρησμού και επίθεσης από χάκερς του στον ιστότοπό της στο Διαδίκτυο τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, λίγο πριν από την κυκλοφορία του σατιρικού φύλλου που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη. 

Η εφημερίδα είχε αποφασίσει να κάνει τον Μωάμεθ "αρχισυντάκτη του φύλλου" της Τετάρτης για να "γιορτάσει τη νίκη" του ισλαμικού κόμματος Ενάχντα στην Τυνησία, και την ανακοίνωση ότι "η Σαρία θα είναι η κύρια πηγή του Δικαίου της Λιβύης". Στην πρώτη σελίδα, ένα σχέδιο απεικονίζει έναν Μωάμεθ χαρούμενο και καλόκαρδο με το κείμενο: "100 χτυπήματα με μαστίγιο αν δεν πεθάνετε από τα γέλια!"

Το 2005 η Jyllands-Posten είχε δημοσιεύσει μια σειρά γελοιογραφιών του προφήτη Μωάμεθ, σε μια από τις οποίες το κεφάλι του ήταν τυλιγμένο με ένα τουρμπάνι σε σχήμα βόμβας με αναμμένο το φυτίλι, που φιλοτεχνήθηκε από τον Κουρτ Βέστεργκαρντ, 76 ετών, που στη συνέχεια έγινε στόχος απόπειρας δολοφονίας και δέχτηκε πολλές απειλές για τη ζωή του.