Η εταιρεία Opel, γερμανική θυγατρική της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors, θα θέσει 6.700 ισπανούς εργαζόμενους της σε μερική ανεργία, όπως αναφέρει σε σημερινό της άρθρο η γερμανική εφημερίδα Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε (Frankfurter Allgemeine). 

"Θα μειώσουμε την παραγωγή στο εργαστάσιό μας στη Σαραγόσα", αναφέρει το άρθρο της εφημερίδας επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο της εταρείας. 

 Η Opel ανακοίνωσε πριν λίγες εβδομάδες το μέτρο αυτό στους εργαζόμενούς της, οι οποίοι θα αποζημιωθούν μερικώς για τους χαμένους μισθούς τους από το ισπανικό κράτος. 

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Σαραγόσα δεν θα εργαστούν για τρεις εβδομάδες μεταξύ του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, στη διάρκεια των οποίων το εργοστάσιο δεν θα λειτουργεί. 

Για την επόμενη χρονιά η κατάσταση δεν φαίνεται να είναι καλύτερη. "Η παραγωγή στη Σαραγόσα θα μειωθεί από τις 37.000 μονάδες στις 33.000 το 2012", δήλωσε ο ίδιος εκπρόσωπος, σύμφωνα πάντα με τη γερμανική εφημερίδα, την ώρα που το εργοστάσιο έχει τη δυνατότητα να παράγει έως και 46.000 αυτοκίνητα το χρόνο. 

Η Opel δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να μειώσει την παραγωγή και σε άλλα εργοστάσιά της.

TAGS