Ως παράδειγμα ηγέτη από την οποία όλοι πρέπει να πάρουν μαθήματα έφερε στον Νικολά Σαρκοζί και την Άνγκελα Μέρκελ ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την μόλις επανεκλεγμένη πρόεδρο της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες. Στις αρχές της Συνόδου, η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη με γεύμα εργασίας των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των είκοσι μεγαλύτερων οικονομικών δυνάμεων, οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Γαλλίας και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, συνεχάρησαν την πρόεδρο της Αργεντινής για την επανεκλογή της. 

 Στρεφόμενος στον κ. Σαρκοζί, ο κ. Ομπάμα, στη συνέχεια, είπε χαριτολογώντας: «Λοιπόν, Νικολά, όλοι πρέπει να πάρουμε μαθήματα» από αυτήν. 

 Ο Μπ.Ομπάμα, ο Ν.Σαρκοζί και η Άνγκ.Μέρκελ θα επιδιώξουν και οι τρεις την επανεκλογή τους το 2012-13: ο πρόεδρος των ΗΠΑ το Νοέμβριο του 2012, ο Γάλλος πρόεδρος την άνοιξη του 2012 (αν επιβεβαιωθεί ότι θα υποβάλει υποψηφιότητα όπως ευρέως πιστεύεται), και η Γερμανίδα καγκελάριος το Σεπτέμβριο του 2013. 

 Η πρόεδρος της Αργεντινής  επανεξελέγη για τέσσερα χρόνια στις 24 Οκτωβρίου, στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Αργεντινή, με σημαντική πλειοψηφία, συγκεντρώνοντας 53,42% των ψήφων.

Πηγή: in.gr