Με γλαφυρό τρόπο αποτύπωσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ισπανικό σοσιαλιστικό κόμμα (PSOE) ο υποψήφιος για την πρωθυπουργία, Αλφρέντο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα, ο οποίος σύγκρινε τις πιθανότητες του κόμματός του για εκλογική νίκη στις επερχόμενες εκλογές με αυτές της Ρεάλ Μαδρίτης στο πρωτάθλημα!
«Αυτή τη στιγμή, είναι ευκολότερο να δώ τη Ρεάλ Μαδρίτης να παίρνει το πρωτάθλημα από την Μπαρτσελόνα απ' ό,τι να ξεπεράσω τον Ραχόι», παραδέχθηκε, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι της αθλητικής εφημερίδας Marca και αναφερόμενος στον αντίπαλό του του δεξιού Λαϊκού Κόμματος (PP), ενόψει των εκλογών της 20ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το PSOE βρίσκεται στα χειρότερα επίπεδα που βρέθηκε ποτέ στην ιστορία του, καθώς παίρνει 30,3% ως 31% στην πρόθεση ψήφου.Το PP από την πλευρά του παίρνει στις δημοσκοπήσεις ποσοστά από 45,3% ως 47,4%.

Λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες πριν από το ραντεβού με τις κάλπες, ο 60χρονος Ρουμπαλκάμπα, διάδοχος του Θαπατέρο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να στραφεί στο ποδόσφαιρο μετά τις εκλογές. «Δεν θα με ενοχλούσε να μπω αργότερα στη διοίκηση. Αν αποσυρθώ, ο Φλορεντίνο (Πέρεθ, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης) μου είπε ότι θα μπορούσα να ενταχθώ στη διοίκηση (της Ρεάλ). Θα ήταν διασκεδαστικό», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και δεύτερος στην ιεραρχία της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ισπανία, θέμα στο οποίο επικεντρώνεται η προεκλογική εκστρατεία, ο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα δήλωσε πεπεισμένος ότι η λιτότητα θα αγγίξει και τον αθλητισμό, εκτιμώντας ότι τα συμβόλαια και οι μισθοί των παικτών θα αναθεωρηθούν προς τα κάτω.