Οι άραβες υπουργοί Εξωτερικών θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 12 Νοεμβρίου νέα συνάντηση για την κρίση στη Συρία, καθώς ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του να σταματήσει τη βίαιη καταστολή της εξέγρσης εναντίον του, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Αραβικού Συνδέσμου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα του πρωθυπουργού του Κατάρ, όπως μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο Mena. "Ο σεΐχης Χάμαντ μπιν Τζάσιμ, πρωθυπουργός του Κατάρ, ζήτησε να συγκληθεί εκτάκτως το επόμενο Σάββατο το συμβούλιο του Αραβικού Συνδέσμου σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών για να εξετάσει τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία", μετέδωσε το Mena.

Στη συνάντηση θα συζητηθούν "η συνέχιση της βίας και η αποτυχία της συριακής κυβέρνησης να τηρήσει τις υποχρεώσεις της σύμφωνα με το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου για την επίλυση της κρίσης στη Συρία", πρόσθεσε.

Μία υπουργική επιτροπή, η οποία είχε διαπραγματευτεί και με την συριακή αντιπορσωπεία την προηγούμενη εβδομάδα και είναι επιφορτισμένη με τη συριακή υπόθεση, θα συνεδριάσει μία ημέρα νωρίτερα, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αραβικού Συνδέσμου.