Έπειτα από τις καταστροφές που προκάλεσε στη Γένοβα (βορειοδυτική Ιταλία), το μέτωπο των πλημμυρών μετακινήθηκε σήμερα προς την περιοχή της Νάπολης, στη νότια Ιταλία, όπου ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από την πτώση ενός δέντρου πάνω στο αυτοκίνητό του, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Ο άνδρας είχε συνοδεύσει τη σύζυγό του σε μία κηδεία, αλλά εξαιτίας της βροχής είχε αποφασίσει να περιμένει στο αυτοκίνητό του διαβάζοντας εφημερίδα. Το αυτοκίνητό του συνεθλίβη από ένα τεράστιο πεύκο στην άκρη του δρόμου. 

Λόγω της κακοκαιρίας, οι αρχές ανέβαλαν τον αγώνα της πρώτης κατηγορίας του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ανάμεσα στην ομάδα της πόλης και τη Γιουβέντους.

Πολλοί οδηγοί αυτοκινήτων που είχαν αποκλειστεί από τη ροή λάσπης ή από την υπερχείλιση των ποταμών διασώθηκαν, ιδίως στο Ποτσουόλι, στα περίχωρα της Νάπολης. Μια ολόκληρη οικογένεια διέφυγε από έναν ποταμό λάσπης καταφεύγοντας στη στέγη του σπιτιού της στο Τζιουγκλιάνο, επίσης στην περιφέρεια της Νάπολης.

Πολλές εκκλησίες στη Νάπολη πλημμύρισαν και η κυριακάτικη λειτουργία δεν πραγματοποιήθηκε. Πολλοί σταθμοί του μετρό έκλεισαν, όπως και τμήματα των σιδηροδρομικών γραμμών και του αυτοκινητοδρόμου Α3.

Περιοχές του αρχαιολογικού χώρου της Πομπηίας κατέστησαν επίσης απρόσιτες στους τουρίστες.

Στο αεροδρόμιο της Νάπολης πτήσεις ματαιώθηκαν ή καθυστέρησαν.

Στη Γένοβα, όπου οι ξαφνικές πλημμύρες προκάλεσαν το θάνατο έξι ανθρώπων την Παρασκευή (4/11), η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα κατ΄αγνώστων για καταστροφή και εκούσιες ανθρωποκτονίες ξεκινώντας από την υπόθεση ότι τα γεγονότα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί ή ότι θα μπορούσε να έχει υπάρξει καλύτερη προετοιμασία.

Η δήμαρχος της Γένοβας, Μάρτα Βιντσέντζι, επικρίθηκε σφοδρά το Σάββατο από κατοίκους επειδή δεν έδωσε εντολή να κλείσουν τα σχολεία και δεν απογόρευσε την κυκλοφορία των αυτοκινήτων κατά τις πιο έντονες νεροποντές της Παρασκευής. Σϋμφωνα με τη δήμαρχο, οι πλημμύρες, που ήταν οι χειρότερες των τελευταίων 41 ετών, ήταν "απρόβλεπτες".

Σήμερα εκατοντάδες εθελοντές, πολλοί από τους οποίους ήρθαν από την άλλη άκρη της πόλης, προσέφεραν αυθόρμητα τη βοήθειά τους σε έναν τραυματισμένο πληθυσμό προκειμένου να απομακρύνουν από τα σπίτια, τα καταστήματα και τα υποστατικά τους τη λάσπη που άφησαν στο πέρασμά τους τα μανιασμένα νερά.

Η κυκλοφορία επαναλήφθηκε απόψε, αλλά τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα στη Γένοβα και στην περιοχή και το τοπικό ενυδρείο, ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, θα ξανανοίξει τις πύλες του προκειμένου να παράσχει τις υπηρεσίες του στους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη, σύμφωνα με την εταιρία Costa Edutainment που το διαχειρίζεται.

Η κακοκαιρία έπληξε επίσης τη Σαρδηνία με ισχυρούς ανέμους που προκάλεσαν καθυστερήσεις στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις με την ηπειρωτική χώρα και πλημμύρες που συνοδεύτηκαν από τον αποκλεισμό ορισμένων δρόμων.

Στο βορρά, στο Πεδεμόντιο, οι αρχές εξακολουθούν να επιτηρούν τις πλημμύρες του Πάδου, που διασχίζει όλη τη βόρεια Ιταλία από δύση προς ανατολή. Τα σχολεία του Τορίνο και ολόκληρου του διαμερίσματος θα είναι κλειστά τη Δευτέρα. Στην περιοχή της Πιατσέντζα, προς τα ανατολικά, το ύψος των νερών του Πάδου ξεπέρασε τα όρια συναγερμού των πέντε μέτρων και έφθασε τα 5,4 μέτρα.