Οι συριακές αρχές κατηγόρησαν τις ΗΠΑ ότι εμπλέκονται στα «αιματηρά γεγονότα» στη Συρία και ζήτησαν τη βοήθεια του Αραβικού Συνδέσμου με επιστολή τους προς τον οργανισμό.
Σε αυτήν την επιστολή, ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ Μουάλεμ κατηγορεί την Ουάσιγκτον ότι «έχει εμπλακεί στα αιματηρά γεγονότα στη Συρία» και «ζητά από τον Αραβικό Σύνδεσμο να καταδικάσει αυτήν την εμπλοκή και να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να δοθεί τέλος».

Η Συρία, η οποία δέχθηκε «χωρίς επιφυλάξεις» την προηγούμενη Τετάρτη το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου για την έξοδο από την κρίση, ζήτησε ακόμη τη βοήθεια του Συνδέσμου «προκειμένου να δημιουργηθεί μία κατάλληλη ατμόσφαιρα για την εφαρμογή της συμφωνίας», αναφέρει η επιστολή, την οποία δημοσίευσε ο παναραβικός οργανισμός.

Παρά την αποδοχή του σχεδίου, οι δυνάμεις του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ συνεχίζουν τις επιχειρήσεις, προκαλώντας το θάνατο πολλών ανθρώπων.

Το σχέδιο που προτάθηκε από τον Αραβικό Σύνδεσμο προβλέπει «άμεση κατάπαυση» της βίας και την «απόσυρση των αρμάτων μάχης», προκειμένου «να σταλεί ένα καθησυχαστικό μήνυμα προς την κοινωνία της Συρίας», πριν από την έναρξη ενός «εθνικού διαλόγου» με την αντιπολίτευση.