Οι εμπορικές συναλλαγές ανάμεσα στην Ρωσία και την Κίνα σύντομα θα τετραπλασιαστούν για να φτάσουν τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια ανά έτος, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την διάρκεια συνάντησής του με τον Κινέζο ομόλογό του Γουέν Τζιαμπάο.
 "Το προηγούμενο έτος, οι εμπορικές συναλλαγές έφτασαν τα 59 δισεκατομμύρια, βρίσκονταν στα 53 δισ. τους πρώτους οκτώ μήνες αυτού του έτους και φτάνουμε τα 80 δισ. στη διάρκεια του έτους. Το επίπεδο θα φτάσει σύντομα τα 100, έπειτα τα 200 δισ. δολάρια όπως είχαμε προβλέψει", δήλωσε ο κ. Πούτιν, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του.

"Νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη απόδειξη της κατάστασης των σχέσεων μας και των προοπτικών της συνεργασίας μας", ανέφερε από την πλευρά του ο Κινέζος πρωθυπουργός.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την χρήση του ρουβλιού και του γιουάν στις μεταξύ τους εμπορικές συναλλαγές, κρίνοντας ότι τα εθνικά νομίσματα κάνουν τις συναλλαγές πιο σταθερές.

"Με δεδομένα τα προβλήματα της παγκόσμιας οικονομίας, αυτό το σύστημα πληρωμών αυξάνει τη σταθερότητα των οικονομικών μας σχέσεων" πρόσθεσε.