Τη θετική στάση της Βρετανίας όσον αφορά στις έρευνες που διεξάγει η Κύπρος στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Γουίλιαμ Χέιγκ κατά τη χθεσινή του συνάντηση με την Κύπρια ομόλογό του Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλή.

Το Λονδίνο υποστηρίζει ανεπιφύλακτα το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για διεξαγωγή ερευνών στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, δήλωσε ο Γουίλιαμ Χέιγκ, ο οποίος συναντήθηκε στο "Φόρεϊν Όφις" με την Κύπρια ομόλογό του.

Επίσης φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τη δήλωση του προέδρου Χριστόφια ότι τον φυσικό πλούτο της Κύπρου θα μοιραστούν και οι δύο κοινότητες σε μια επανενωμένη νήσο.

Για το Κυπριακό, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών επαναβεβαίωσε τη στήριξη του Λονδίνου στη εν εξελίξει διαπραγματευτική διαδικασία, προσθέτοντας ότι αυτή είναι η καλύτερη συνεισφορά της χώρας του ως εγγυήτριας δύναμης, παρά οποιαδήποτε απευθείας παρέμβαση εκ μέρους της.

Η Βρετανία εξακολουθεί να ενθαρρύνει τις δύο πλευρές για επίτευξη προόδου" δήλωσε ο ίδιος, ενώ από την πλευρά της η κυρία Μαρκουλλή χαρακτήρισε παραγωγική και ειλικρινή τη συζήτηση μαζί του εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για μια νέα προσπάθεια περαιτέρω βελτίωσης των σχέσεων Κύπρου-Βρετανίας.