Κάθε Αμερικανός πολίτης που επιθυμεί φέτος να στολίσει το σπίτι του με ένα καταπράσινο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, μάλλον θα το πληρώσει λίγο παραπάνω! 
Μια ευφυέστατη ιδέα είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, το τμήμα Γεωργίας του Λευκού Οίκου (USDA) για την ακρίβεια, το οποίο αποφάσισε σε αυτές τις γιορτές να φορολογήσει… ακόμη και τα δέντρα!

Το χριστουγεννιάτικο «χαράτσι» βάζει… καπέλο 15 σεντς σε όλα τα αληθινά χριστουγεννιάτικα δέντρα, προκειμένου να υποστηριχτεί ένα νέο ομοσπονδιακό πρόγραμμα που στηρίζει το marketing και την προώθηση των χριστουγεννιάτικων δέντρων. 

Ο διαχειριστής του προγράμματος  David R. Shipman μιλά για το σκοπό αυτού του εγχειρήματος, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δημιουργήθηκε για να ενδυναμώσει τη βιομηχανία που προωθεί τα συγκεκριμένα χριστουγεννιάτικα είδη, ανοίγοντας παράλληλα την αγορά σε projects που παρέχουν τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη στην επονομαζόμενη, όπως χαρακτηριστικά την αναφέρει το άρθρο, «Βιομηχανία των Χριστουγεννιάτικων Δέντρων».

Ωστόσο, υπογραμμίζει πως δεν πρόκειται για έναν… κανονικό φόρο, καθώς εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του κάθε χονδρέμπορου, το εάν θα θελήσει να συμβαδίσει με το χριστουγεννιάτικο πνεύμα και να πληρώσει το εορταστικό «χαράτσι».
Ο αρθρογράφος David S.Addington στο τέλος του κειμένου κριτικάρει αυτή την κινητοποίηση Ομπάμα, σχολιάζοντας ότι τη στιγμή που στην Αμερική η οικονομία αναπτύσσεται με ρυθμούς χελώνας και το 9% των Αμερικανών δεν έχει δουλειά, σίγουρα το να επιβάλει φόρους, δεν είναι και το καλύτερο που ένας πρόεδρος θα μπορούσε να κάνει. 

«Και μέσα σε όλα να τονίσω ότι τα αμερικάνικα χριστουγεννιάτικα δέντρα έχουν από μόνα τους τέλειο ΄΄image΄΄ που δεν χρήζει καμιάς πολιτικής παρέμβασης», καταλήγει ο Addington που δείχνει να μην είναι φανατικός υποστηρικτής της προσπάθειας που ηγείται ο Αμερικανός πρόεδρος.  

Merry Christmas...


πηγή: protothema.gr