Μια ομάδα ενόπλων αντρών λιθοβόλησε, την Πέμπτη, και κατόπιν εκτέλεσε μια μεσήλικη μητέρα και την κόρη της «για ηθική παρεκτροπή και μοιχεία» στην πόλη Γκάζνι του Αφγανιστάν. Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, οι ένοπλοι εισέβαλλαν στο σπίτι όπου έμενε η νεαρή χήρα και η κόρη της και αφού τις έσυραν στην αυλή με τη βία, τις λιθοβόλησαν μπροστά στα μάτια όλων των γειτόνων και κατόπιν τις αποτελείωσαν πυροβολώντας τις στο κεφάλι.

Κανείς από τους αυτόπτες μάρτυρες δεν προσπάθησε να τις βοηθήσει, αλλά ούτε και ειδοποίησαν εγκαίρως την αστυνομία. Επίσης δεν έγινε γνωστό το ακριβές «αμάρτημά» τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σπίτι των δύο άτυχων γυναικών βρίσκεται μόλις 300 μέτρα από το Δημαρχείο της πόλης, ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκονται και τα κεντρικά γραφεία της Αστυνομίας. Οι Αρχές της χώρας κατηγορούν τους Ταλιμπάν ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση, ενώ εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε πως έχουν συλληφθεί ήδη δύο ύποπτοι.

Πολλές Αφγανές τιμωρούνται - με συνοπτικές διαδικασίες και στο όνομα το Κορανίου - με την εσχάτη των ποινών για «αποκλίνουσα συμπεριφορά», συνήθως μοιχεία ή υποψία μοιχείας. Πριν ένα μήνα, μια άλλη γυναίκα δολοφονήθηκε στην ίδια ακριβώς περιοχή από τους Ταλιμπάν, κατηγορούμενη ότι ήταν υπεύθυνη για το θάνατο της πεθεράς της.

Η τοπική αστυνομία αναφέρει ότι στην περιοχή υπάρχουν πολλοί θρησκευτικοί ηγέτες οι οποίοι επιβάλλουν με αυστηρότητα τον Ισλαμικό Νόμο και απαιτούν από τους πολίτες να καταδίδουν οποιονδήποτε νομίζει ότι έχει υποπέσει στο αμάρτημα της μοιχείας, ώστε «να τιμωρηθεί παραδειγματικά».

Πηγή: Tovima.gr