Ο απολογισμός των νεκρών από το σεισμό που συγκλόνισε το βράδυ της Τετάρτης την επαρχία Βαν της ανατολικής Τουρκίας ανήλθε σε 32, με τους επιζώντες που έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια να φτάνουν τους 30. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 27 νεκρούς. 

Μεταξύ των θυμάτων είναι δύο δημοσιογράφοι του ειδησεογραφικού πρακτορείου Dogan, οι οποίοι είχαν μεταβεί στην πόλη Βαν για να κάνουν ρεπορτάζ μετά τον σεισμό της 23ης Οκτωβρίου, μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 600 ανθρώπων. 

Ο σεισμός της Τετάρτης είχε μέγεθος 5,6 βαθμών και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 17 χλμ. νοτιοδυτικά της Βαν. Προκάλεσε την κατάρρευση 25 κτιρίων, τα οποία ήδη είχαν υποστεί ζημιές από τον προηγούμενο σεισμό και τα 23 μεταξύ αυτών είχαν εγκαταλειφθεί από τους ενοίκους τους για λόγους ασφαλείας.

Ωστόσο δύο ξενοδοχεία της πόλης ήταν γεμάτα από δημοσιογράφους και μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων. Ένας Ιάπωνας, μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης, υπέκυψε στα τραύματά του την Πέμπτη, δύο ώρες αφότου οι διασώστες τον είχαν ανασύρει "σοβαρά τραυματισμένο" από τα ερείπια του ενός ξενοδοχείου.