Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κέντρο της Δαμασκού για να δηλώσουν την υποστήριξή τους στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-'Ασαντ και να καταγγείλουν την απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου να αναστείλει τη συμμετοχή της Συρίας στα όργανά του και τις συνόδους του.  "Ο λαός θέλει τον Μπασάρ αλ-'Ασαντ" φώναζαν οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Σαμπάα Μπεχράτ, ενώ τραγουδούσαν πατριωτικά άσματα υψώνοντας συριακές σημαίες και φωτογραφίες του σύρου προέδρου. 

Η δημόσια συριακή τηλεόραση μετέδωσε επίσης εικόνες από μια άλλη διαδήλωση στην πλατεία Ομεϊάδων της Δαμασκού και από αρκετές συγκεντρώσεις στο Αλέπι (βόρεια), τη Λαττάκεια (δυτικά) και σε άλλες πόλεις.

"Ο συριακός λαός γεμίζει τις πλατείες της πατρίδας και ανακοινώνει ότι απορρίπτει την απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου", σχολίασε η συριακή τηλεόραση. 

Ο Αραβικός Σύνδεσμος αποφάσισε χθες Σάββατο στο Κάιρο να μην επιτρέπει από τις 16 Νοεμβρίου τη συμμετοχή της Συρίας σε συνόδους του και στα όργανά του μέχρις ότου η Δαμασκός εφαρμόσει σχέδιο για τον τερματισμό της βίας στη χώρα, καλώντας το συριακό στρατό να σταματήσει τις δολοφονίες πολιτών και απειλώντας με κυρώσεις το καθεστώς 'Ασαντ.