Στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Σύρος επιτετραμμένος στην Άγκυρα μετά τις επιθέσεις εναντίον των τουρκικών διπλωματικών αποστολών στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο. Ο Σύρος αντιπρόσωπος, ο πλέον υψηλόβαθμος Σύρος διπλωμάτης αυτή τη στιγμή στην Τουρκία, κλήθηκε για να τού επιδοθεί διαμαρτυρία για τις χθεσινές βιαιότητες εναντίον των τουρκικών διπλωματικών αποστολών στη Συρία. «Η Τουρκία καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις αυτές», τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, το οποίο ζητεί εγγυήσεις για την ασφάλεια του διπλωματικού της προσωπικού στη Συρία.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο επισημαίνει ότι άρχισε η απομάκρυνση από τη Συρία των οικογενειών των μελών του εκεί διπλωματικού της προσωπικού και ζητεί από τις συριακές αρχές να εντοπίσει και να προσαγάγει ενώπιον της δικαιοσύνης τους υπεύθυνους για τις χθεσινές επιθέσεις.

Χιλιάδες Σύροι επιτέθηκαν χθες το βράδυ εναντίον της πρεσβείας και των προξενείων της Τουρκίας στη Συρία, διαμαρτυρόμενοι για την τουρκική υποστήριξη στην απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου να αναστείλει στις συνόδους και τα όργανά του τη συμμετοχή της Δαμασκού.