Την ανάγκη για υλοποίηση κυβέρνησης ευρείας συναίνεσης από τον εντολοδόχο πρωθυπουργό της Ιταλίας γερουσιαστή Μάριο Μόντι υπογράμμισε ο πρόεδρος της Επιτροπής των Βρυξελλών Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. "Γνωρίζω πάρα πολύ καλά τον κ. Μόντι, από τη θητεία του ως Επίτροπου στις Βρυξέλλες. Είναι μια κατ' εξοχήν ικανή προσωπικότητα, ειδικός για τα ευρωπαϊκά ζητήματα, είναι επίσης προσηλωμένος στην υπόθεση της ενωμένης Ευρώπης", σχολίασε ο πρόεδρος της Επιτροπής των Βρυξελλών.

"Αυτό που τώρα ελπίζω, είναι να επιτευχθεί η αναγκαία πολιτική συναίνεση στο επίπεδο της νέας κυβέρνησης, τότε ελπίζω οι επενδυτές να αποκτήσουν εκ νέου εμπιστοσύνη στην Ιταλία", πρόσθεσε ο κ. Μπαρόζο.

"Κάτω από τις συγκεκριμένες εξωτερικές συνθήκες, είναι σπουδαίο στην Ιταλία να υπάρξει μια κυβέρνηση ευρείας στήριξης, φρονώ ότι θα έχει νόημα αυτό...πιστεύω στην ικανότητα, που έχει η Ιταλία, που σέβομαι πολύ, μια μεγάλη οικονομική δύναμη που ναι μεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα από την έλλειψη της εμπιστοσύνης, όμως από την άλλη μπορεί, ασφαλώς, να διορθώσει αυτήν την κατάσταση", επισήμανε ο κ. Μπαρόζο.