Μία είδηση που πέρασε στα ψιλά τις τελευταίες μέρες ήταν η κατάσχεση του αυτοκινήτου του πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, λόγω χρεών. Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα προ 3 ημερών η κυπριακή εφημερίδα «Η Μάχη» και αναδημοσιεύεται σήμερα από το ιστολόγιο της Θεσσαλονίκης seleo.gr

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το θεσσαλονικιώτικο site, το Κυπριακό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα για την κατάσχεση του αυτοκινήτου τόσο του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και του Προέδρου της Βουλής.

Ο λόγος της κατάσχεσης των πολυτελών αυτοκινήτων; Δεν κατέβαλε η Δημοκρατία τα οφειλόμενα δικηγορικά έξοδα σε δικαστική υπόθεση και οι δικηγόροι για να λάβουν τα χρωστούμενα, αναγκάστηκαν να εξασφαλίσουν από το δικαστήριο ένταλμα κατάσχεσης κινητής περιουσίας, που αφορά στο προεδρικό αυτοκίνητο και στο αυτοκίνητο του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων! 

Πρόκειται για ένα πρωτάκουστο γεγονός, το οποίο ήρθε να προστεθεί σε όσα συμβαίνουν επί διακυβέρνησης Χριστόφια.

Νομικοί κύκλοι με τους οποίους επικοινώνησε «Η ΜΑΧΗ» ανέφεραν ότι η έκδοση τέτοιου εντάλματος κατάσχεσης είναι καθ’ όλα νόμιμη και ότι ουδέν μεμπτό υπάρχει στην διαδικασία που ακολουθήθηκε για εξασφάλιση των οφειλομένων ποσών από το κράτος.