Επτά άνθρωποι που φέρονται να ήταν μέλη της αλ Κάιντα, ανάμεσά τους ένας Ιρανός, ένας Πακιστανός και δύο Σομαλοί, σκοτώθηκαν σε επίθεση του στρατού της Υεμένης εναντίον των θέσεων ενόπλων στην επαρχία Αμπιάν, προπύργιο του παραρτήματος του τρομοκρατικού δικτύου στη χώρα, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο και αυτόπτες μάρτυρες. Στρατιωτικές μονάδες βομβάρδισαν χθες Τρίτη το βράδυ τις θέσεις των ισλαμιστών ανταρτών στη Ζιντζιμπάρ, όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Επτά αντάρτες της αλ Κάιντα σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό, ανάμεσά τους ένας Πακιστανός, ένας Ιρανός και δύο Αφρικανοί», πρόσθεσε ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. 

Ολοένα και περισσότεροι ξένοι αντάρτες από την Αίγυπτο, το Ιράκ, τη Λιβύη και την Αφρική κάνουν την εμφάνισή τους τις τρεις τελευταίες ημέρες στην πόλη Τζάαρ, πόλη της επαρχίας Αμπιάν που είναι στα χέρια των ισλαμιστών, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. 

Οι δυνάμεις της Υεμένης, υποστηριζόμενες από μέλη των φυλών και αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μάχονται κατά των «Οπαδών της Σαρία», μίας ομάδας που πρόσκειται στην αλ Κάιντα και η οποία ελέγχει την Ζιντζιμπάρ και άλλες πόλεις της Αμπιάν.