Αυτοπυρπολήθηκε 81χρονη στην Κίνα


Μια γυναίκα 81 ετών στην Κίνα έβαλε τέλος στη ζωή της όταν αυτοπυρπολήθηκε μπροστά σε τοπικούς αξιωματούχους και εργάτες που είχαν πάει να κατεδαφίσουν το σπίτι της, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον κινεζικό κρατικό Τύπο.  
Η αυτοκτονία της Ουάνγκ Λιουσί σημειώθηκε στις 3 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία 300 άνδρες που εργάζονταν για τον δήμο της πόλης Ζιενγκζιού, στην επαρχία Χενάν, πήγαν να κατεδαφίσουν το σπίτι της, που βρισκόταν σε ένα σημείο όπου σχεδιάζεται να κατασκευαστεί τούνελ.   

Οι γιοι της Ουάνγκ και η νύφη της, που επίσης προσπάθησαν να καθυστερήσουν την κατεδάφιση ρίχνοντας στο σώμα τους μία εύφλεκτη ουσία, φυλακίστηκαν για δέκα ημέρες για «διατάραξη της δημόσιας τάξης».  

Ο θάνατος της γηραιάς γυναίκας υπογραμμίζει τις συχνές τραγωδίες στην Κίνα από τις απαλλοτριώσεις και τις αναγκαστικές εντολές έξωσης που εκδίδουν οι αρχές, με τους κατοίκους συχνά να εκδιώκονται βίαια από την ταχεία αστική και βιομηχανική ανάπτυξη.  

Ο κύκλος των επιτάξεων, των εξώσεων και των κατεδαφίσεων συνοδεύεται συχνά από διενέξεις, καθώς κάτοικοι διαμαρτύρονται για το εξευτελιστικά χαμηλό ύψος των αποζημιώσεων και την συνεργασία μεταξύ των τοπικών αρχών και των εργοληπτών. Ορισμένοι κάτοικοι εξεγείρονται και κάποιοι φτάνουν ακόμα και στην αυτοκτονία.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο