Περίπου 20 διαδηλωτές του κινήματος Occupy Wall Street (Καταλάβατε τη Γουόλ Στριτ) συζητούσαν σήμερα το πρωί στο πάρκο Ζουκότι της Νέας Υόρκης, όπου κάποιοι προσπάθησαν να περάσουν τη νύχτα και να κοιμηθούν χωρίς υπνόσακους, μετά την έξωσή τους από την αστυνομία την Τρίτη τα ξημερώματα.  Ένας μικρός καυγάς ξέσπασε λίγο πριν τις 8:00 το πρωί και ένας από τους εμπλεκόμενους συνελήφθη αμέσως από την αστυνομία, η παρουσία της οποίας είναι έντονη στο πάρκο, όπως παρατήρησε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. 

Μία μικρή ομάδα διαδηλωτών κοιμήθηκε στο πάρκο. «Όμως δεν έχουμε το δικαίωμα να κατασκηνώσουμε», δήλωσε ο Ουίλιαμ Σκοτ, 42 ετών, ένας από τους διαδηλωτές που πέρασε τη νύχτα στο πάρκο πίνοντας καφέ. «Συνέλαβαν τρεις ανθρώπους που είχαν στήσει σκηνές για να κοιμηθούν», πρόσθεσε.

Ένας από τους διαδηλωτές κοιμήθηκε καθιστός με το κεφάλι του πάνω σε ένα τραπέζι και ένας άλλος με την πλάτη σε έναν τοίχο. 

Μετά την έξωσή τους από το πάρκο Ζουκότι, που βρίσκεται κοντά στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου είχαν κατασκηνώσει από τις 17 Σεπτεμβρίου, λίγοι ήταν σήμερα οι διαδηλωτές του Occupy Wall Street που πήγαν εκεί, ενώ παραδέχθηκαν ότι δεν γνωρίζουν πώς θα εξελιχθεί η ημέρα. 

«Θα το δείτε, οι άνθρωποι θα έρθουν», είπε ένας από αυτούς. 

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ άνοιξε το ιδιωτικό πάρκο χθες Τρίτη το βράδυ, όμως παραμένει περικυκλωμένο από μεταλλικά φράγματα και οι άνθρωποι επιτρέπεται να εισέρχονται σε αυτό ένας-ένας περνώντας μπροστά από πέντε άνδρες ασφαλείας. 

Έπειτα από τη χθεσινοβραδινή απόφαση δικαστηρίου της Νέας Υόρκης οι διαδηλωτές μπορούν να επιστρέψουν στο πάρκο, όχι όμως να στήσουν σκηνές σε αυτό.