Οι διαδηλωτές του κινήματος Occupy LSX (London Stock Exchange - «Καταλάβατε το χρηματιστήριο του Λονδίνου»), που έχουν εγκατασταθεί εδώ και ένα μήνα μπροστά από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν το σημείο μέσα σε 24 ώρες, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι διαδηλωτές και οι τοπικές αρχές. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχει γίνει αυτό το βήμα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της δημαρχίας του Λονδίνου. 

«Λάβαμε εντολή» έξωσης, επεσήμανε από τη μεριά του ο Ρόναν ΜακΝίορ, ένας εκπρόσωπος των διαδηλωτών. «Η νομική μας ομάδα εξετάζει τις επιπτώσεις αυτής της κίνησης», πρόσθεσε. 

Η δημαρχία του Λονδίνου είχε ανακοινώσει από χθες Τρίτη ότι θα προσφύγει δικαστικά με στόχο την απομάκρυνση των διαδηλωτών που έχουν καταλάβει από τις 15 Οκτωβρίου το σημείο γύρω από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο κέντρο της συνοικίας Σίτι, της οικονομικής καρδιάς της βρετανικής πρωτεύουσας. 

Οι υπεύθυνοι του καθεδρικού ναού, που αρχικά είχαν επιτρέψει στους διαδηλωτές να παραμείνουν, έπειτα από πολλές διαφωνίες αποφάσισαν τελικά χθες να κρατήσουν αποστάσεις από τις νομικές διαδικασίες που κίνησε η δημαρχία. Στο μεταξύ όμως δύο από τους ανώτερους ιερωμένους του ναού έχουν παραιτηθεί εξαιτίας των διαφωνιών τους. 

Η εκκλησία πάντως ανακοίνωσε σήμερα ότι "αναγνωρίζει το δικαίωμα" της πόλης του Λονδίνου να προχωρήσει στην εκκένωση του χώρου.