Την έντονη αντίδραση αρκετών γυναικείων οργανώσεων προκάλεσαν οι δηλώσεις του γάλλου πρέδρου Νικολά Σαρκοζί περί θηλασμού σε ομιλία του σε μια υπηρεσία παροχής επιδομάτων σε οικογένειες.  
Ο Σαρκοζί, με αφορμή την πρόσφατη γέννηση της κόρης του, και τη λεχώνα γυναίκα του Κάρλα Μπρούνι χαρακτήρισε το θηλασμό «σκλαβιά» που όμως λειτουργεί υπέρ των ανδρών αφού τους απελευθερώνει από την ευθύνη να ταίζουν το παιδί τους με το μπιμπερό.  

«Η Κάρλα θηλάζει το μωρό. Πιστεύω ότι αυτό αποτελεί πολύ καλή προστασία ενάντια στις ασθένειες και τις αλλεργίες. Για τη γυναίκα είναι χαρά, αλλά και ένα είδος σκλαβιάς. Παρόλα αυτά απελευθερώνει τους άντρες από την ευθύνη, διότι δεν χρειάζεται να ταΐζουμε το μωρό με το μπιμπερό. Δεν είναι ανάγκη να σηκωνόμαστε μέσα στη νύχτα, αν και εγώ από αλληλεγγύη, ανοίγω το ένα μάτι. Ξέρετε, όμως, η Κάρλα ανησυχεί ότι δεν έχει πολύ γάλα» είπε ο γάλλος πρόεδρος.  

Οι δηλώσεις του Σαρκοζί τού απέδωσαν το χαρακτηρισμό του μισογύνη, παρά την προσπάθειά του να αποκαλύψει λεπτομέρειες για την προσωπική του ζωή και έτσι να έρθει κοντά στους ψηφοφόρους του