Κατηγορίες για «απόπειρα δολοφονίας του προέδρου των ΗΠΑ» Μπαράκ Ομπάμα απαγγέλθηκαν την Πέμπτη στον ύποπτο που συνελήφθη χθες στο πλαίσιο της έρευνας για τους πυροβολισμούς που ερρίφθησαν κοντά στον Λευκό Οίκο την περασμένη Παρασκευή, ανακοινώθηκε από πηγή του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ δεν βρισκόντουσαν στην Ουάσινγκτον όταν σημειώθηκε το περιστατικό και κανείς δεν τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς.

Ο 21χρονος Όσκαρ Ραμίρο Ορτέγα-Ερνάντες, ο οποίος συνελήφθη χθες σε ξενοδοχείο κοντά στην Ιντιάνα στην Πενσυλβάνια, παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Πίτσμπουργκ, στην Πενσυλβάνια, όπου ο δικαστής έδωσε εντολή να τεθεί υπό κράτηση, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η κατηγορία που απαγγέλλεται στον Ορτέγα-Ερνάντες είναι για απόπειρα δολοφονίας του προέδρου, δήλωσε ο αναπληρωτής εισαγγελέας Τζέιμς Κίτσεν στην αίθουσα του δικαστηρίου στο οποίο παρουσιάστηκε ο συλληφθείς. Οι αρχές διευκρίνισαν ότι ο κατηγορούμενος θα μεταφερθεί στην Ουάσινγκτον.