Περίπου 500 διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί στο Κάιρο σήμερα, απο τη ρίψη εκ μέρους των δυνάμεων ασφάλειας σφαιρών απο καουτσούκ, εν μέσω χρήσης πολλών δακρυγόνων, με σκοπό να εμποδιστεί καθιστική διαμαρτυρία εναντίον της διακυβέρνησης των στρατιωτικών, αναφέρουν στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα μιλώντας στο Γερμανικό πρακτορείο επίσημες πηγές. Γίνεται επίσης λόγος για «αριθμό συλλήψεων», χωρίς άλλη διευκρίνιση.  Ο σκοπός των διαδηλωτών ήταν να κάνουν καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία - «σύμβολο εξέγερσης» - Ταχρίρ, στο κέντρο του Καΐρου. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα εναντίον του υπουργού των Εσωτερικών, αλλά και των στρατιωτικών στην κυβέρνηση. Ερριχναν, κατά καιρούς, πέτρες στις δυνάμεις ασφάλειας.

Η δημόσια τηλεόραση αναφέρθηκε αργά το βράδυ σε «20 συλλήψεις», στον εμπρησμό οχήματος της αστυνομίας απο τους διαδηλωτές. 

Απο την πλευρά του, το αντιπολιτευτικό κίνημα «6η Απριλίου» καταδίκασε, σήμερα, τη «βίαιη συμπεριφορά των αστυνομικών»κατά των διαδηλωτών. «Καταδικάζουμε τις ωμότητες των αστυνομικών, σήμερα στην πλατεία Ταχρίρ, τη συστηματική χρήση βίας κατά ειρηνικών διαδηλωτών». 

Το ίδιο κίνημα κρίνει «ομιχλώδες» το σχέδιο, που έχουν τώρα οι στρατιωτικοί, ώστε να γίνει η παράδοση της εξουσίας σε μια πολιτική κυβέρνηση. Ζητείται η δημοσιοποίηση απο τους στρατιωτικούς ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος γιαυτήν. Επίσης, το κίνημα «6η Απριλίου» ζητεί να απορριφθούν οι προτεινόμενες συνταγματικές τροπολογίες, που επιτρέπουν ενεργό ρόλο των στρατιωτικών στη νομοθετική λειτουργία. 

«Σε εννέα ημέρες είναι προγραμματισμένες να γίνουν βουλευτικές εκλογές», αναφέρει το Γερμανικό πρακτορείο.

Οι στρατιωτικοί ανέλαβαν τη διακυβέρνηση αμέσως μόλις ανατράπηκε - μετά απο δεκαετίες στην αιγυπτιακή προεδρία - ο Χόσνι Μουμπάρακ, την 11η Φεβρουαρίου φέτος.