Μια γυναίκα, η Μινού Κιανιράντ, τοποθετήθηκε απο σήμερα υποδιοικητής της Κεντρικής τράπεζας στην Τεχεράνη και συγχρόνως ανώτατη υπεύθυνος της διεύθυνσης Συναλλάγματος.  Η κίνηση αυτή σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γερμανικού πρακτορείου στην Τεχεράνη δεν έχει το προηγούμενό της, μετά το 1979, οπότε ανατράπηκε η ιρανική μοναρχία. 

Διοικητής της Κεντρικής τράπεζας παραμένει ο Μαχμούντ Μπαχμανί. 

Η Κιανιράντ προέρχεται απο τη διεύθυνση «Διεθνών υποθέσεων» της Κεντρικής Τράπεζας. 

Θα μεριμνήσει ιδιαιτέρως να μειωθεί η παρατεταμένη διολίσθηση, που παρουσιάζει το ιρανικό νόμισμα, έναντι βασικών νομισμάτων στις διεθνείς συναλλαγματικές αγορές. 

Ελάχιστος ο αριθμός γυναικών στα υψηλά κρατικά αξιώματα.

Πάντως, οι συντηρητικοί πολιτικοί εμποδίζουν συστηματικά την προώθηση των γυναικών στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια, στο Ιράν, κάτι όμως που επιθυμεί ο πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. 

Έτσι, στη διάρκεια του '09, οι βουλευτές ενέκριναν μόνον μια γυναίκα να αναλάβει τα υπουργικά καθήκοντα-- αντί των τριών γυναικών, που ο πρόεδρος πρότεινε στους βουλευτές να εισέλθουν στο νέο υπουργικό συμβούλιο. 

*Η Μαρζιέχ Βαχίντ-Νταστγερντί είναι η μοναδική γυναίκα υπουργός μετά το 1979. Εχει τοποθετηθεί επικεφαλής στο υπουργείο Υγείας. 

Την ίδια ώρα, στο σημερινό 290μελές ιρανικό κοινοβούλιο, μόνον οκτώ γυναίκες κατέχουν έδρες.