Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κορριέρε Ντελλα Σέρα, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δηλώνει ότι «η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι θα διαρκέσει μέχρι το 2013».  Ο «Καβαλιέρε», τονίζει χαρακτηριστικά, ότι «ο Μόντι πρέπει να φτάσει μέχρι το 2013. Τα μέτρα που πρέπει να φέρει προς ψήφιση στο κοινοβούλιο δεν είναι λίγα, και με τους ισχύοντες κανόνες και χρονικά περιθώρια, απαιτούν ένα κάποιο διάστημα. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει να λήξει κανονικά η πενταετής νομοθετική περίοδος και μετά θα ζητήσουμε από τους ψηφοφόρους να εκφρασθούν».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προειδοποιεί, όμως, παράλληλα, ότι «ο νέος πρωθυπουργός, δεν θα πρέπει να λάβει μέτρα που να έρχονται σε αντίθεση με τα κόμματα που τον στηρίζουν, όπως την έκτακτη φορολόγηση κινητής και ακίνητης περιουσίας». Ο Ιταλός, ζάμπλουτος πρώην πρωθυπουργός, υπογραμμίζει, επίσης, ότι «είναι διατεθειμένος να στηρίξει ένα νέο μέτρο, που να αυξήσει την φορολόγηση των ακινήτων ευθυγραμμίζοντάς την με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Ο Μπερλουσκόνι, επιβεβαιώνει, δε, ότι δεν πρόκειται να είναι ο υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροδεξιάς στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και ότι ο νέος επικεφαλής της συντηρητικής παράταξης, θα επιλεγεί με την απευθείας συμμετοχή των πολιτών, εγγεγραμμένων στο κόμμα «Λαός της Ελευθερίας».

Ο «mister tv», αποσαφηνίζει, επίσης, ότι έχει ζητήσει από τον Μάριο Μόντι και τους υπουργούς του να μην είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές και ότι οι απευθείας ενδιαφερόμενοι του απάντησαν ότι δέχονται τον συγκεκριμένο όρο. Ο Μπερλουσκόνι, παρατηρεί, δε, ότι  «η πλειοψηφία που στηρίζει την κυβέρνηση αυτή, δεν είναι πολιτικού χαρακτήρα. Πρόκειται για μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία που επιβλήθηκε από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, και, για το λόγο αυτό, οι εκλογείς θα καταλάβουν και δεν θα υπάρξει καμία σύγχυση ταυτότητας ανάμεσα στην δεξιά και την αριστερά».

Ο μέχρι πριν οκτώ ημέρες, ιταλός πρωθυπουργός, συμπληρώνει ότι «η Ευρώπη δεν του ζήτησε να παραιτηθεί, αλλά η κρίση που ζούμε, είναι η σοβαρότερη, από την εποχή του 1929». 

Και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ολοκληρώνει: «ο μόνος τρόπος για να ξεπερασθούν τα εφιαλτικά σενάρια, ήταν η συνεργασία πλειοψηφίας και μειοψηφίας. Λόγω της κρίσης, σήμερα στην Ευρώπη, δεν υπάρχει ούτε ένας αρχηγός κυβέρνησης που να εξασφαλίζει την θετική κρίση των πολιτών. Τα επόμενα χρόνια, η μεγάλη πρόκληση που θα απασχολήσει τους πολιτικούς ηγέτες, στην Ιταλία και όχι μόνο, θα είναι η ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους εκλεγμένους πολιτικούς και η δημιουργία μιας μεγάλης περιόδου με κύριο γνώμονα το αίσθημα ευθύνης».