Μετά την πρόσφατη αποκάλυψη, ότι ναζιστές ήταν οι δολοφόνοι ενός Έλληνα του Μονάχου(το 2005) και οκτώ Τούρκων, σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, η εντεταλμένη υπουργός της κυβέρνησης για θέματα ενσωμάτωσης, Δρ. Μαρία Μπέμερ, είχε συνάντηση με τον Αρχιερατικό Επίτροπο Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση.  Στη συνάντηση η Ομοσπονδιακή υπουργός μετέφερε στον Ελληνισμό του Μονάχου τα θερμά συλλυπητήρια της Καγκελαρίου 'Αγκελα Μέρκελ για τον άδικο χαμό του συμπατριώτη μας, τα οποία μετέφερε σήμερα στο εκκλησίασμα ο π. Απόστολος Μαλαμούσης.   
   
Η κα Μπέμερ εξέφρασε και πάλι τον αποτροπιασμό της για τις δολοφονίες, και τα θερμά της συλλυπητήρια προς τους συγγενείς των θυμάτων. Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση, κυρίως για το τι πρέπει να γίνει για να μη θρηνήσουν και άλλα θύματα. Αποφασίστηκε, επίσης, να αναλάβει μια μικρή ομάδα να αξιοποιήσει τις προτάσεις και να τις μεταφέρει στην ολομέλεια της Επιτροπής Ενσωμάτωσης, στην οποία συμμετέχει και ο π. Απόστολος Μαλαμούσης.   
   
Χαιρετίστηκε από όλους και το γεγονός, ότι ο Πρόεδρος της Γερμανίας κ. Βουλφ εξέφρασε την επιθυμία να δεχθεί τους συγγενείς των θυμάτων σε ειδική επίσημη εκδήλωση. Μετά τη συζήτηση ακολούθησε συνέντευξη Τύπου, η οποία καλύφθηκε εκτενώς από τη γερμανική τηλεόραση και εφημερίδες.  
   
Το «Συμβούλιο Ενσωμάτωσης», στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων των μεταναστών στη Γερμανία, με πρόεδρο την Ομοσπονδιακή υπουργό Δρ. Μαρία Μπέμερ, ιδρύθηκε από τη γερμανική κυβέρνηση τον Μάιο 2011. Από πλευράς Ελλήνων μετέχουν η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας, με τον Αρχιερατικό Επίτροπο Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση και η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας με τον πρόεδρο της Κωνσταντίνο Δημητρίου.