Διαιωνίζεται η βελγική πολιτική κρίση, καθόσον σήμερα ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, ο γαλλόφωνος σοσιαλιστής Ελιο Ντι Ρούπο, κατέθεσε στο μονάρχη Αλβέρτο Β' την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, την ώρα που επείγει στο κοινοβούλιο να ψηφιστεί ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2012. Η κατάθεση της εντολής στα Ανάκτορα έγινε ύστερα από την αποτυχία του Ντι Ρούπο να γεφυρώσει τις διαφωνίες των ηγεσιών των έξι κοινοβουλευτικών κομμάτων, πάνω σε μίνιμουμ συμφωνίας προκειμένου, εντός του 2012 να περισταλεί κοντά στο 3% του ΑΕΠ το βελγικό δημόσιο έλλειμμα.

Κάτι τέτοιο, θα προφύλασσε βέβαια τη βελγική οικονομία, από την κρίση χρέους που σοβεί στην ευρωζώνη. Στο ανακοινωθέν τα βελγικά Ανάκτορα επισημαίνουν "την κρισιμότητα, που χαρακτηρίζει τώρα την πολιτική κατάσταση"(...)"προσθέτουν ότι "είναι προς το γενικό συμφέρον του βελγικού λαού να επιλυθεί γρήγορα, με τρόπο ενεργητικό, αυτή η μακρά πολιτική κρίση". Όταν έγινε γνωστό ότι ο Ντι Ρούπο κατέθεσε την εντολή, ο μονάρχης Αλβέρτος Β' διέκοψε τις διακοπές του (περίπου 100 χιλιόμετρα από τις Βρυξέλλες, στο Σιερνιόν).

Ο μονάρχης αναρρώνει από εγχείρηση, αφού παρουσίασε καρκίνο του δέρματος στη μύτη του. Επέστρεψε, αμέσως, στα Ανάκτορα στις Βρυξέλλες. Στο μεταξύ, στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές κλιμακώθηκε σήμερα στο 2,90% το σπρεντ των 10ετών βελγικών κρατικών ομολόγων.