Περισσότεροι από δέκα άμαχοι έχασαν την ζωή τους σήμερα από έκρηξη στη σομαλική πρωτεύουσα Μογκαντίσου, ενώ χθες άλλοι τρεις σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή σε περιοχή κοντά στα σύνορα με την Κένυα. "Σημειώθηκε μία ισχυρή έκρηξη σήμερα το μεσημέρι στο Ουανταζίρ" δήλωσε ένας Σομαλός αστυνομικός.

"Ήταν μία βόμβα στην άκρη του δρόμου, έχουμε πάνω από δέκα νεκρούς από την έκρηξη μέχρι στιγμής, εξακολουθούμε να ψάχνουμε ποιος ήταν ο στόχος αλλά οι νεκροί είναι άμαχοι" πρόσθεσε.

"Ο δρόμος χρησιμοποιείται συχνά από κυβερνητικούς αξιωματούχους" σημείωσε ο αστυνομικός.

Στο μεταξύ, χθες Δευτέρα, δύο μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν μία τοποθεσία στη νότια Σομαλία, σε μια περιοχή που ελέγχεται από αντάρτες Σεμπάμπ, κοντά στα σύνορα με την Κένυα, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις ανθρώπους.
Τα αεροσκάφη έριξαν αρκετές βόμβες στο σομαλικό Γιάκλε που βρίσκεται κοντά στην πόλη ελ Ουάκ.

"Δύο μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το χωριό Γιάκλε. Τρεις άμαχοι έχασαν την ζωή τους και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν" δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μέσω τηλεφώνου ενός αξιωματούχος της περιοχής.

"Οι εκρήξεις ήταν πολύ βίαιες. Άκουσα περίπου έξι κοντά στο χωριό. Τα αεροσκάφη πετούσαν πάνω από την περιοχή για αρκετά λεπτά προτού ρίξουν τις βόμβες" ανέφερε ένας άλλος μάρτυρας.