Ο Γάλλος σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ εξακολουθεί να προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές του 2012 αλλά το ποσοστό του έχει μειωθεί, ενώ αντίθετα ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί φαίνεται ότι επιστρέφει στην κούρσα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του LH2, ο Ολάντ και ο Σαρκοζί έρχονται στήθος με στήθος στον πρώτο γύρο των εκλογών για πρώτη φορά αφότου ο Φρανσουά Ολάντ αντικατέστησε τον πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος- Καν. Ωστόσο στο δεύτερο γύρο η δημοσκόπηση δείχνει ότι επικρατεί ο ηγέτης των Σοσιαλιστών.

Μία δεύτερη δημοσκόπηση από την BVA, που δημοσιεύθηκε σήμερα, δείχνει ότι τα ποσοστά του Ολάντ έχουν κατρακυλήσει αν και όπως και η προηγούμενη έρευνα, στο δεύτερο γύρο κερδίζει τον Νικολά Σαρκοζί.

"Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να πούμε ότι ο Νικολά Σαρκοζί έχει ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία του και αυτό συνήθως έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση μερικών μονάδων" δήλωσε ο Πολ Μπασκότ, καθηγητής του Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστημών που εδρεύει στη Λυών.