Λιβύη: Ανακοινώθηκε το νέο κυβερνητικό σχήμα


Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης ανακοίνωσε σήμερα το νέο κυβερνητικό σχήμα της χώρας, το οποίο περιλαμβάνει μερικές επιλογές- έκπληξη και δείχνει ότι προσπάθησε να αμβλύνει τις αντιπαλότητες μεταξύ των περιφερειακών φατριών. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Συμβουλίου Μαχμούντ Σαμάμ, υπουργός Άμυνας ορίστηκε ο Οσάμα αλ Τζουάλι, διοικητής του στρατιωτικού συμβουλίου στην πόλη της Ζιντάν, ο οποίος φαίνεται ότι κατοχύρωσε αυτή τη θέση αφότου οι δυνάμεις του συνέλαβαν τον γιο του Μουάμαρ Καντάφι, Σάιφ αλ- Ισλάμ.

Τη θέση του υπουργού Εξωτερικών πήρε ο Άσουρ Μπιν Χαγιάλ, ένας διπλωμάτης από τη Ντέρνα στην ανατολική Λιβύη, ο οποίος δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός. Ο διορισμός του δεν ήταν αναμενόμενος, καθώς οι διπλωμάτες θεωρούσαν ότι η θέση θα καταληφθεί από τον αναπληρωτή απεσταλμένο της Λιβύης στον ΟΗΕ Ιμπραήμ Νταμπάσι, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο στην εξέγερση κατά του Μουάμαρ Καντάφι.

Ο Χάσαν Ζίγκλαμ, ένα ανώτερο στέλεχος της πετρελαϊκής βιομηχανίας, κατέλαβε τη θέση του υπουργού Οικονομικών και ο Αμπντουλαχμάν Μπεν Γιέζα, ένα πρώην ανώτερο στέλεχος της ιταλικής πετρελαϊκής εταιρείας, τη θέση του υπουργού Πετρελαίων.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο