Ακτιβιστές του κινήματος "Καταλάβετε την Γουόλ Στριτ" που ξεκίνησαν πριν από 13 ημέρες πορεία από τη Νέα Υόρκη αναμένεται να φτάσουν σήμερα στην Ουάσινγκτον. Η βροχή και οι σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες δεν εμπόδισαν την πορεία περίπου 50 πεζών, οι οποίοι ετοιμάζονται τώρα να μπουν στην αμερικανική πρωτεύουσα. Αυτοί αναμένεται κατ'αρχήν να πάνε στα δύο μέρη στα οποία έχει στήσει καταυλισμούς το κίνημα αυτό στην Ουάσινγκτον και στη συνέχεια θα μεταβούν στο Καπιτόλιο.

"Είναι απίστευτο το ότι βρισκόμαστε τόσο κοντά στην Ουάσινγκτον", δήλωσε ο 26χρονος Μάικ Γκλέιζερ, ο οποίος μετείχε στην αρχική ομάδα των περίπου 20 ακτιβιστών που ξεκίνησαν την πορεία από την Νέα Υόρκη στις 9 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της πορείας τους, η οποία τους έφερε κυρίως στη Φιλαδέλφεια και τη Βαλτιμόρη, τους είκοσι ακτιβιστές ακολούθησαν περίπου άλλοι τριάντα.

Δίδοντας το νέο όνομα "Καταλάβατε τον Αυτοκινητόδρομο", οι ακτιβιστές θέλησαν να προσελκύσουν την προσοχή του κόσμου στο κίνημα κατά της Γουόλ Στριτ και σύμφωνα με τον Μάικ Γκλέιζερ η πορεία αυτή, η πρώτη από μια σειρά "πολύ πιο μεγάλων" που θα ακολουθήσουν συνιστά μια "πραγματική εμπειρία".