Το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών και παρακολουθήσεων, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο πρώην υπουργός Άμυνας της Σλοβακίας, πήρε σήμερα νέες διαστάσεις καθώς η εφημερίδα Νόβι Τσας υποστηρίζει σε άρθρο της ότι οι μυστικές υπηρεσίες κατασκόπευαν ακόμη και την πρωθυπουργό της χώρας, Ιβέτα Ραντιτσόβα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το τηλέφωνο της πρωθυπουργού είχε παγιδευτεί στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Γυναίκα» που διεξήγαγαν οι υπηρεσίες.

Τη Δευτέρα η εφημερίδα «Pravda» έγραψε ότι η υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών VOS παρακολουθούσε πολλούς δημοσιογράφους. Μετά την αποκάλυψη αυτή η υπηρεσία παραδέχτηκε ότι υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές συνομιλίες γνωστών δημοσιογράφων επί πολλούς μήνες, μέχρι και τον Οκτώβριο φέτος. 

Με την «Επιχείρηση Γυναίκα», οι υπηρεσίες αναζητούσαν πληροφορίες για οικονομικά εγκλήματα διέπραξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Μάρτιν Χρεν. Τον περασμένο Φεβρουάριο η Ραντιτσόβα απέπεμψε τον Χρεν όταν αποκαλύφθηκε πως ο υπουργός αποκόμιζε κρυφά κέρδη από συμβάσεις του υπουργείου μέσω της συνεργασίας του με μια ιδιωτική εταιρεία.

Ο υπουργός Άμυνας Λιούμπομιρ Γκάλκο, ο πολιτικός προϊστάμενος της VOS, καθαιρέθηκε την Τρίτη για το ρόλο του στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Ο ίδιος δήλωσε πάντως ότι δεν ήταν ενήμερος για την «Επιχείρηση Γυναίκα».