Σε δύο τυχερές... γαλοπούλες, ονόματι Peace (Ειρήνη) και Liberty (Ελευθερία), έδωσε χάρη σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Οι δύο γαλοπούλες -που ζυγίζουν 20 κιλά η καθεμία- γλίτωσαν τον. . . φούρνο μία ημέρα προτού οι Αμερικανοί γιορτάσουν την Ημέρα των Ευχαριστιών. Περίπου 45 εκατομμύρια γαλοπούλες αναμένεται να "καταναλωθούν" αύριο Πέμπτη. "Αύριο είναι μία από τις καλύτερες ημέρες για τους Αμερικανούς" δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο και συνοδευόμενος από τις δύο κόρες του Σάσα και Μαλία.

"Είναι επίσης μία από τις χειρότερες ημέρες για να είσαι γαλοπούλα. Μόνη εξαίρεση αποτελούν αυτές οι δύο εδώ" πρόσθεσε.

"Ορισμένοι από εσάς γνωρίζετε ότι πρόσφατα πήρα μία σειρά μέτρων για τα οποία η έγκριση του Κογκρέσου δεν ήταν αναγκαία" δήλωσε ο κ. Ομπάμα, αναφερόμενος στη διαφωνία Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών.

"Εδώ είναι άλλο ένα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να δώσουμε χάρη σε αυτές τις γαλοπούλες" ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Το έθιμο ξεκίνησε ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος πριν από περισσότερα από είκοσι χρόνια, ασκώντας το προεδρικό προνόμιο να δίνει χάρη σε εγκληματίες. Έτσι τα δύο τυχερά πτηνά θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους στο όρος Βέρνον.