Συριακά άρματα μάχης βομβάρδισαν σήμερα κρησφύγετα ανδρών του στρατού που έχουν αποσκιρτήσει κοντά στην κεντρική πόλη Ραστάν, δύο μήνες αφότου οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ανέκτησαν τον έλεγχο της κομβικής περιοχής στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι, σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής και ακτιβιστές.   Οι ακτιβιστές δήλωσαν ότι περίπου 50 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα βομβάρδισαν αγροτική περιοχή που βρίσκεται στην Ραστάν, η οποία βρίσκεται 20 χιλιόμετρα βορείως της πόλης Χομς, όπου μαίνονται συγκρούσεις.  
   
Η πόλη Χομς υπήρξε θέατρο των πρώτων σφοδρών συγκρούσεων που ξέσπασαν στα τέλη Οκτωβρίου ανάμεσα στα στρατεύματα που παραμένουν πιστά στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ, και σε άνδρες του στρατού που αυτομολήσει.  
   
«Ο βομβαρδισμός επικεντρώνεται σε αγροκτήματα στα δυτικά της Ραστάν. Κάλεσα πολλούς κατοίκους της περιοχής και αντ' αυτών τα κινητά τους τηλέφωνα απάντησαν αξιωματικοί (που πρόσκεινται στον πρόεδρο). Είτε τους σκότωσαν, είτε τους συνέλαβαν», είπε κάτοικος της πόλης που δήλωσε ότι ονομάζεται Αμπού Σάλαχ.  
   
Χιλιάδες στρατιώτες έχουν αυτομολήσει από τις τάξεις του στρατού από τότε που άρχισε να αποδυναμώνεται το Σώμα στη διάρκεια του οκτάμηνου κινήματος διαμαρτυρίας για την απομάκρυνση του Ασαντ από την εξουσία. Έχουν σχηματίσει ένοπλες ομάδες που συνδέονται με την οργάνωση- ομπρέλα «Ελεύθερος Συριακός Στρατός», υπό την ηγεσία αξιωματικών που έχουν καταφύγει στην Τουρκία.
TAGS