Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς απέκλεισε κάθε ξένη επέμβαση, που θα μπορούσε να εμπλέξει την Τουρκία, εναντίον της Συρίας.  «Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε κάθε επέμβαση εναντίον της Συρίας και απορρίπτουμε κάθε επιχείρηση που θα εμπλέξει την Τουρκία εναντίον αυτής της χώρας", τόνισε σε δηλώσεις του χθες το βράδυ στο CNN-Turk.  

«Ορισμένες χώρες λένε ότι η Τουρκία θα επέμβει στα γεγονότα στη Συρία, αυτό είναι απολύτως λανθασμένο... Δεν υπάρχει θέμα να σταλούν τούρκοι στρατιώτες ή να υπάρξει τουρκική επέμβαση στην Συρία. Επίσης δεν θα επιτρέψουμε και σε άλλες χώρες να επέμβουν», τόνισε ο Αρίντς, ο οποίος είναι επίσης και εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης.   
   
Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα τέτοιο σενάριο θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην περιοχή.   
   
Η Τουρκία επιδεικνύει μια σταθερή θέση απέναντι στην γείτονα και πρώην σύμμαχό της Συρία.   
   
Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε την Τρίτη τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ να εγκαταλείψει την εξουσία.   
   
Η Τουρκία μελετά την δημιουργία ζωνών αποκλεισμού στα σύνορά της με την Συρία για να αποτρέψει τη μαζική εισροή Σύρων σε περίπτωση που οι συριακές δυνάμεις επιτεθούν σε περιοχές κοντά στην Τουρκία.   
   
Η Τουρκία έχει δεχτεί μέχρι τώρα περίπου 7.000 σύρους αντικαθεστωτικούς που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους. Ανάμεσά τους και ο συνταγματάρχης Ριάντ Αλ Ασάαντ ο οποίος διοικεί ομάδα λιποτακτών του συριακού στρατού, τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, ο οποίος ηγείται των επιθέσεων στη Συρία