Οι δυνάμεις ασφαλείας βομβάρδισαν σήμερα τις περιοχές Χομς, Ιντλίμπ και Χάμα λίγες ώρες πριν από την εκπνοή της διορίας του Αραβικού Συνδέσμου να του επιτραπεί η αποστολή παρατηρητών στη χώρα με στόχο τον τερματισμό της βίας, διαφορετικά θα της επιβληθούν κυρώσεις, δήλωσαν ακτιβιστές. Ο στρατός εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας επίθεση αναζητώντας λιποτάκτες από τις τάξεις του.  
   
Σφοδρός ήταν ο βομβαρδισμός στις συνοικίες της επαρχίας Χομς, στην κεντρική Συρία, όπου στη διάρκεια της νύχτας πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις, δήλωσαν ακτιβιστές που εδρεύουν στη Βηρυτό.  
   
Το τελευταίο 24ωρο, τουλάχιστον 35 άνθρωποι- ανάμεσά τους μία γυναίκα και δύο παιδιά- σκοτώθηκαν στην επαρχία, δήλωσαν ακτιβιστές νωρίς το πρωί.  
   
Σε περίπτωση που η Συρία δεν τηρήσει την διορία, ο Αραβικός Σύνδεσμος ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάσει την Κυριακή για να αποφασίσει το είδος των κυρώσεων που θα επιβληθούν στην κυβέρνηση.  
   
Τα αιματηρά επεισόδια συνεχίζονται ενώ η αντιπολίτευση προετοιμάζεται σήμερα, μετά την προσευχή της Παρασκευής, για νέες διαδηλώσεις υπό το σλόγκαν «Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός θα μας προστατεύει».
TAGS