Δικαστήριο στο Μπαλί της Ινδονησίας καταδίκασε σήμερα σε δύο μήνες φυλάκιση ένα 14χρονο αγόρι από την Αυστραλία για κατοχή 3,6 γραμμαρίων μαριχουάνας.   «Η δράση του κατηγορούμενου αμαύρωσε την φήμη του Μπαλί ως τουριστικού προορισμού», είπε ο δικαστής Αμζέρ Σιμανζουντάκ.  
   
Ο συνήγορος του αγοριού Μοχάμαντ Ριφάν δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πελάτης του απογοητεύτηκαν από την ετυμηγορία.  
   
«Θεωρήσαμε ότι θα αποφυλακιζόταν άμεσα», είπε.  
   
Το αγόρι συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση στις 4 Οκτωβρίου έξω από ένα σούπερ μάρκετ στην Κούτα, δημοφιλή τοποθεσία για τους τουρίστες στο Μπαλί.  
   
Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι μικρότερη σε σχέση με αυτή που είχαν ζητήσει να του επιβληθεί οι εισαγγελικές αρχές και για τον λόγο αυτό οι γονείς του δεν θα ασκήσουν έφεση.  
   
Το αγόρι ενδέχεται να αποφυλακιστεί στις αρχές Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, καθώς έχει ήδη εκτίσει ποινή από τότε που τέθηκε υπό κράτηση.  
   
Η Αυστραλία είχε ζητήσει στην Ινδονησία να επιδείξει επιείκεια σε μία υπόθεση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις δεδομένης της ηλικίας του.  
   
Στην Ινδονησία η αυστηρότερη ποινή για κατοχή ναρκωτικών είναι 12ετής φυλάκιση, ενώ οι έμποροι ναρκωτικών αντιμετωπίζουν την εσχάτη των ποινών.