Μπορεί να μην είναι η Λάρα Κροφτ, ούτε η Κατγούμαν, όμως η περιπέτεια της βρετανίδας, Σάρα Ούτεν, είναι συναρπαστική και ιδιαίτερα δύσκολη, αφού έχει στόχο μέσα σε 30 μήνες να κάνει τον γύρο της Γης, με κανό, βάρκα και ποδήλατο!
Η βρετανίδα ξεκίνησε από τον Πύργο του Λονδίνου την 1η Απριλίου του 2011 και έχει ως στόχο να φτάσει στο ίδιο σημείο, κάνοντας τον περίπλου της Γης, 30 μήνες μετά. Θα περάσει από δύο ωκεανούς και τρεις ηπείρους χρησιμοποιώντας ένα είδος βάρκας τον «Gulliver», ένα κανό, τον «Νέλσον» και κυρίως ένα ποδήλατο, τον «Ηρακλή».
 
Η διαδρομή έχει συνολικά μήκος 32.000 χιλιόμετρα. Επτάμισι μήνες μετά την έναρξη του ταξιδιού της έφτασε στο Τόκιο, όπου θα παραμείνει μέχρι την Άνοιξη, οπότε και θα συνεχίσει την περιπέτειά της. Όταν βρίσκεται στη θάλασσα έχει παρέα, αφού βρίσκονται μαζί της οπερατέρ και άλλο ένα άτομο με κανό, όμως, όταν κάνει ποδήλατο, βρίσκεται μόνη της για πολύ καιρό.
 
Η Σάρα Ούτεν έχει προσωπική ιστοσελίδα και λογαριασμό στο Twitter, όπου μοιράζεται τις εμπειρίες του ταξιδιού της, με εικόνα και βίντεο, ενώ αναφέρονται και οι λεπτομέρειες της «αποστολής» της.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε η πρώτη γυναίκα που διέσχισε τον Ινδικό ωκεανό μόνη, σε ηλικία 24 ετών, προϊδεάζοντας για το τι επρόκειτο να... ακολουθήσει. Αν μη τι άλλο, η Σάρα Ούτεν έχει κουράγιο!Βαγγέλης Βιτζηλαίος

 
(Με πληροφορίες από CNN)