Τουλάχιστον 28 πακιστανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 14 τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί ελικόπτερα του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν εναντίον στρατιωτικού φυλακίου στο βόρειο Πακιστάν, κοντά στα σύνορα των δυο χωρών, δήλωσαν αξιωματικοί του πακιστανικού στρατού.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση αυτή οι πακιστανικές αρχές έκλεισαν τον κύριο δρόμο ανεφοδιασμού των νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

"Σταματήσαμε τον ανεφοδιασμό του ΝΑΤΟ με απόφαση της κυβέρνησης", δήλωσε ο Μουταχίρ Χουσέιν, ανώτερος αξιωματούχος στην περιοχή των φυλών του βορείου Πακιστάν όπου βρίσκεται το πέρασμα Χάιμπερ, κύρια οδός από την οποία διέρχονται τα φορτηγά που ανεφοδιάζουν, κυρίως σε καύσιμα, τη διεθνή δύναμη στο Αφγανιστάν (Isaf).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, λίγες ώρες μετά την επίθεση οι πακιστανικές αρχές σταμάτησαν περίπου 40 φορτηγά και βυτιοφόρα στο πέρασμα Χάιμπερ κοντά στην Πεσαουάρ.

Ανώτερος αξιωματικός του πακιστανικού στρατού δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια να μεταφερθούν οι νεκροί στρατιώτες από το φυλάκιό τους κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, στο αρχηγείο του στρατού στη φυλετική περιοχή Μοχμάντ.